Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 2 december 2012

Alva 3 år!

I onsdags fyllde Alva 3 år! Det firades med treårskontrollen på BVC som gick galant. Alva var på sitt mest oblyga humör och låg på golvet i mottagningsrummet och låtsades att hon simmade. Testen innefattade bland annat ett pektest. "Peka på bilden med äpplet". "Vilken bild föreställer något man kan rita med?" osv. Alva fick rita cirklar men var mer på streck-humör. Mamma fick intyga att Alva tjuvstartat med huvudfotingar som ju ingår i fyraårskontrollen nästa år. Alva avbröt BVC-tanten några gånger och visade genom att sätta upp ena foten på andra benets knä att "det blev en triangel" av benet. Sen visade hon att under strumpan fanns det halkskydd "och dom e cirkelformade". "Och min pappa jobbar på Uppsala. Han åker buss och tåg". Ja, sammanfattningsvis klarade hon kontrollen utan anmärkningar. Enda var väl att hon var lite längre än vad hon var bred. 93 centimeter lång och drygt 13 kilo tung.  
I lördags var det dags för barnkalas. Poppy, Kajsa, Betty och Casper testade hållfastheten på nya lektältet. Alva fick en prinsesstårta men tackade bestämt nej till den. Det var roligt med kalas tyckte hon, särskilt fiskdammen. Något vidare kalashumör var hon dock inte på vilket kan förklaras av febern som slog till några timmar efter att gästerna gått.
Före och efter kalaset
Dagen efter Alvas födelsedag kom presenten som Alva kanske mest av allt gillade. Snön. Att få åka pulka till dagis, det är nog det roligaste Alva vet. Sen att det är första advent idag och att mamma ansträngt sig och köpt en kalenderjulstrumpa och en julstjärna, det är inget som Alva lägger någon vikt vid, i år heller.
I fredags hälsade Alva på bonusmorföräldrarna Birgit och Perre. Av dem fick hon bland annat ett par prinsessklackskor som visade sig passa fint till prinsessklänningen som morfar kom förbi med idag.
Och ställer man sig i rätt vinkel i spegeln får man ännu fler klänningar. Febern? Jo, den har gått över men för att hedra dagis regel om en feberfri dag hemma så får Alva stanna hemma imorgon.

1 kommentar:

  1. Maffig tårta! Och vilken klänning! Morfar kan det där med prinsessutstyrslar. Kan man baka pepparkakor i den måntro?

    SvaraRadera