Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 16 december 2012

Lucia bland annat

En vecka med lite gott och blandat. Snö i mängder och många pulkaturer. Framförallt till och från dagis. En tisdag efter dagis åkte Alva till Milla som har fått en alldeles färsk lillasyster. Alva sniffade fascinerat på Sofia och provnöp henne i tårna efter Millas instruktioner. Sen övade Alva och Milla på luciasånger.
I torsdags var det ju förstås dags för Luciatåget på dagis. Eller luciakaos som det lätt blir när 6 avdelningars barn trängs utomhus i tio minusgrader. Man kan skymta Alvas färgglada mönstriga mössa med glitter runt. Även i år var Alva tärna och även i år bjöds det på barnbakade lussebullar och pepparkakor (host host).  
 I lördags tyckte Alva att det kunde vara dags att klä julgranen. Alva imponerades av morfars förråd av begagnade julgranskulor och hjälpte till att hänga dem i klungor så att de kunde ha glädje av varandra.
 
 Efter några veckor med ett vackert snötäcke på uteplatsen invigde Mira snöbassängen. När hon skulle över den dolda grinden tog det stopp för rymmarfärden. Någon plusgrad senare var årets sista snögubbe på plats.
Idag var Alva och mamma på "Dockteatern Tittut" vid Zinkensdamm på Söder. Alva pratar ofta om sina tidigare teaterbesök och det är tydligt att hon tycker att det är bland det roligaste som finns. Alva var så spänd av förväntan att hon fick för sig att hon inte kunde gå själv, så det blev till att bära 13,5 kilo längs med Hornsgatan i två decimeter oplogad snö. Men som tur är var det värt det. Dagens föreställning hette "Pimpa - den lilla hunden med röda prickar". Mest fascinerande var dock dockorna som hängde i foajén. De tillhörde "Mamman och den vilda bebin" som Alva såg förra gången.
Föreställningen var 30 minuter lång och Alva satt som fastklistrad i åtminstone 5 minuter. Det var 4 minuter mer än merparten av de andra barnen klarade av.
Sist men inte minst, bilder från förra söndagen då Alva bakade goda pepparkakor hos farmor!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar