Lilla Alva

Lilla Alva

måndag 31 december 2012

Julen i bilder och gott nytt år!


Den här julen hade vi äran att passa grannhunden Åke. Åke är Alvas förskollärare Camillas hund. Åke trivdes bra hemma hos Alva och även denna gång fick han sova med pappa i soffan medan kvinnorna i huset fick sova i sängen. Åke är nämligen väldigt förtjust i Mira...

Som tack för hjälpen fick Alva några DVD-filmer. Alva, som tydligen är väldigt språkintresserad, föredrar att se på filmen dubbad till danska. Just danska är ett favoritspråk men även barnprogram på romani fascinerar. Då hamnar Alva i trans, sitter som förstenad och försöker förstå. Blir inte alls glad om man försöker "hjälpa till" och byta språk till svenska.
Julen bjöd på många fina presenter för Alvas del men roligast var nog att få träffa alla som hon tycker om.
Den stora finalen var när tomten enligt överenskommelse skulle hämta alla Alvas nappar som betalning för alla julklapparna. Enligt en nypåkommen legend hämtar tomten alla barnens nappar och kokar nappsoppa på dem. Alva hade förberetts i ett par veckor och var införstådd med spelreglerna. När tomten äntligen kom sa Alva: "Men det är ju bara Daniel som har klätt ut sig". Efter att ha uppfattat de vuxnas besvikelse försökte hon spela med och överlämnandet skedde utan dramatik. Det var i onsdags och Alva har inte frågat efter sina nappar en enda gång efter det.

Nu är det snart ett nytt år på gång. Alva har ingen riktig koll på det här med att räkna år och kommer förmodligen att sova sött vid tolvslaget, tillsammans med en inte lika lugn Mira. Det Alva mest ser fram emot med det nya året är Bamse-gympan som hon ska börja på. Klockan 9.00 på lördagsmorgnar ska Alva befinna sig ombytt i en gymnastiksal i Huddinge. Oklart vem av föräldrarna som får turen att följa med. Ut med napp-eran och in med skjutsa-till-träningen-eran!

Gott nytt år!







2 kommentarer: