Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 29 juli 2012

Kolmården


I måndags var Alva till Flottsbro och paddlade kanot. Det gick över förväntan även om det var lite instabilt i kanoten då och då. På tisdag morgon bar det sedan av till Kolmården. Alva har pratat om Kolmården länge. Inte för att hon vetat vad det är, men hon har ändå längtat dit. Hon visste att hon skulle åka dit med Poppy och Eddie. Kanske var det därför som hon var så förväntansfull. Vädret var på den svettiga sidan med 28 grader men annars var allt som man kunnat önska sig. Alva tyckte att det var roligast att åka gondolen över alla giraffer, lejon, bufflar, lamor och andra atypiska svenska djur. Eddie donerade en napp till bufflarna. Det var skojigt tyckte Alva. Allra roligast var dock äventyrsbadet på Vildmarkshotellet där vi stannade en natt. Tyvärr saknas det av fuktskäl bilder från badet men Alva sprattlade runt och skrattade mest hela tiden. Där fanns en bana med strömt vatten som man kunde åka runt runt runt i. Jätteskojigt. Annat skoj var knattediskot som Alva och Poppy propsade på efter middagen. Dag nummer två i djurparken ägnades åt en ny tur i gondolen, delfinshow, glass, olika slags busiga apor och en ny tur till Bamses värld. I Bamses värld kan man få stå i kö för att få en kram av Bamse och Skalman. Alva köade, både första och andra dagen men fick kalla fötter när det väl var dags. Alva anade nog lite oråd eftersom hennes första kommentar var: "Men, Bamse pratar ju inte". Annars gillade nog barnen som vanligt de många lekparkerna som Kolmården bjuder på. Det fanns några lekparker med klätterställningar för barn i åldrarna 6-15 år vilket tyder på att Kolmården kan komma att återkomma som utflyktsmål i framtiden. Så här några dagar senare kan man konstatera att närminnet hos barn är kort. Alva minns mest hästarna på Kolmården och Hello Kitty-armpuffarna som hon fick låna i äventyrsbadet. Det faktum att vi inte såg några hästar på Kolmården är en annan sak. När hon ser på bilderna minns hon dock allt. Det är tur att bloggen finns. Undrar hur mycket man annars hade kommit ihåg? 

Flickorna på pappornas axlar och de tre i gondolen.

Alva pekar på noshörningen som bajsade och på de randiga zebrorna. 


Björnen fick en påse myror av djurskötarna och Alva klättrar i Bamses värld. 


Pippi fick följa med till Kolmården. Pappa Jonas, Helene och Ulf tittar på jordekorrarna och kånkar på knoddar. 

Delfinshow och knattedisko på hotellet. 

Pappa fick ta i hand med Bamse. Poppy och Alva balanserar på staketet.

Alva, Poppy och pappa Jonas åker tekoppskarusell. Alva fick köpa ett Bamse-läppcerat, en Bamse-solhatt och en Bamse-tallrik som souvenir. 

Havsutsikten (Bråviken) från balkongen på hotellrummet. (Fotat med två olika kameror) 

 Gungan utanför Vildmarkshotellet, klockan 21.30. Inga tecken på trötthet hos de små. Alva somnade strax därefter och sov hela natten. Vaknade 07.50 och ville bada igen. Och så blev det.

Gungan hemma i radhuslängan. 

Pappa Jonas har en vecka semester kvar, Alva och mamma har två. Vad ska vi göra då? Det återstår att se. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar