Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 1 juli 2012

Lyckliga potta


Alva har alltid varit en bestämd tjej som vet precis vad hon vill. Därför är det ingen större överraskning att den nyligen startade potträningen går allt annat än enligt regelboken. Alva har helt enkelt ingen lust alls att börja kissa på potta. Vad är poängen liksom? Vi har provat allt och insett att det nog inte är något som är fel. Allt är som det ska och Alva förstår principen. Alva kommer att kissa på pottan när Alva vill kissa på pottan. 

Idag skulle Alva instruera dockan Ebba i pott-teknik. För att vara så pedagogisk som möjligt skulle hon demonstrera med sig själv som exempel. En bieffekt av undervisningen var att Alva kissade själv på pottan. Det tog hon ingen större notis om utan det var Ebba som var i fokus. "Du måste ha tålamod Ebba! Kisset kommer snart". Efter ett tag insåg hon nog själv att hon varit duktig, då satte hon sig med Ebba i famnen, berömde henne och sa: "Vi e så lyckliga jag och Ebba". Sen var det som bortglömt det här med potta.
Alva målar i trädgården
När vi inte tänker på kiss och tvättmaskinen som går varm är Alva alldeles som vanligt. Energin tar aldrig slut. Igår ville Alva följa med mamma och springa i skogen. Hela familjen begav sig till naturreservatet runt hörnet och Alva sprang i täten, utan att se sig om, upp och ner för backarna. Hon sprang ungefär en kilometer utan att stanna, utan att bli andfådd. Sen såg hon en liten öppning i skogen och skrek: "Där, därborta ser jag utet, kom allihompa vi springer till utet". Utgången alltså. Där hägrade en rutschkana. 

  
Alva har också hunnit med att prova sin nya bassäng. Och lekt vattenkrig med pappa.

En annan favoritsysselsättning: springa på sin balanscykel. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar