Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 8 juli 2012

Glittriga krokodiler


I söndags var Alva på utflykt till favoritmålet Taxinge Slott. Alva var på badhumör men inte kakhumör, det dignande kakbordet till trots. Alva ville bara ha glasspinne. Och glasspinne fick hon. Mormor och morbror följde med.

I måndags var Alva med mamma och morfar till Skansen för den årliga titten i de tomma djurhägnaderna. Alva såg Kanadagås, säl, utter och påfågel men var glad ändå. Särskilt över att få åka bil. 
Hur går det då med blöjorna? Jo då, efter en vecka bestämde sig Alva för att börja använda pottan. Det  var den egna viljan och en hel del glittriga klistermärkesmutor som behövdes. Nu går hon självmant till pottan, ber alla att "lyssna noga", kissar, ropar sedan "hörde ni?" och hämtar sitt klistermärke som hon klistrar fast art-vis på ett papper. Även fri tillgång till mammas handväska ingår i dealen.
Igår var Alva på landet med farmor och farfar. Badade (förstås) och ritade fina konstverk!
Balanskonstnärskan 
Ja, tiden går alldeles för fort som vanligt. Alva och mamma spenderar dagarna på olika lekparker, djurparker och badstränder. Om en vecka börjar pappa sin semester och då blir det Kålmården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar