Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 5 augusti 2012

Kottar, kullerbyttor och snoriga grannbarn

På en bergsknalle i närheten plockar Alva gärna guld - alltså kottar. Morfar fick lov att låna Alvas Tupperware-ko-mugg och dricka kaffe under tiden. 
Ett nytt inslag i vardagen är spontana påhälsningar av framfusiga grannbarn. Det är både spännande och jobbigt på samma gång tycker Alva. Hon vill gärna ha sina leksaker för sig själv samtidigt som det är roligt med besök. De andra jämngamla barnen får springa fritt utomhus med endast sporadisk övervakning. Först när Alva ledsnar och ger ifrån sig diverse oljud kommer deras respektive föräldrar på att barnen saknas och kommer förbi och hämtar sina ungar. På bilden hämtar Alva sin verktygslåda för att hjälpa grannbarnet att laga sin på-låtsas-trasiga trampbil. 
Egna barn och andras ungar. Någon av dem smittade Alva med en ordentlig sommarförkylning som raskt vandrade vidare till mamma, pappa, mormor och morfar. Så veckan som gått blev en prövning för allas immunförsvar. 
När Alva piggnat till ville hon bada i sin bassäng. Men innan hon klev i badet skulle hon bestämt plocka mynta och lägga i vattnet. Det ska lukta gott, tyckte hon. 
Balansgång är förutom hoppandet en favoritsyssla. 
Och fika... Alva har nog provat på de flesta pannkakorna som säljs söder om söder.
Det är något magiskt som händer när man tar på sig jeans. Helt plötsligt ser Alva ut att vara 5 år gammal. 
I fredags tog Alva med sig Herr Nilsson, eller "gorillan" som hon kallar honom (Alva är inte intresserad av Pippi Långstrump) och åkte till farmor och farfar och tränade på kullerbyttor under övervakning av 13-åriga Nellie. 

1 kommentar:

  1. Mycket snällt att farmors kullerbytta inte blev förevigad och spridd i cyberrymden!

    SvaraRadera