Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 1 december 2013

En fyraåring!

I torsdags kom äntligen dagen som Alva väntat på i fyra år. Den fjärde födelsedagen. Mamma tog sovmorgon och lät Alva önska valfri frukost. Alva valde föga överraskande glass med strössel. Dagispersonalen log osäkert åt denna information vid överlämnandet en timme senare. Vid upphämtningen hade Alva ännu inte dött av karies och sedermera ätit tre portioner fiskpudding med skirat smör på till lunch. För flytande smör på maten är ju nyttigt. 


När Alva fick sin morgonpresent - en guldig tyllkjol och ett glittrigt tylldiadem tjöt hon av lycka och snurrade runt framför spegeln en lång stund. 
På kvällen firades Alva hos mormor. Morbror visste precis hur en Barbiedator fungerar. Alva tyckte att den presenten var rolig hela kvällen.  
Alva bakar småkakor till sitt kalas.  
En timme innan gårdagens barnkalas. Alla kompisar kunde tyvärr inte bjudas. Alva valde ut de 12 närmaste vännerna.
Några prinsessor i urval, samt en prins med svinkoppor (tackar vi särskilt för). 

I skrivandets stund gör sig Alva redo för dagens två kalas. Klockan 11.00 är det kalas hos Astrid. Klockan 14.00 är det kalas hos Poppy. Mer om det i nästa vecka! Och ja Alva, du är jättefin! (Lite oroväckande det här speglandet dagarna i ända) 

Förresten - brukar det inte snöa så här års? Är 7 plusgrader ute. För den som för statistik. 


4 kommentarer:

  1. Har ni sanerat huset och er själva efter svinkoppsprinsen? Jag har fortfarande J:s årslånga svinkoppstrauma i färskt minne, trots att det är nästan10 år sen. Huvaligen!!

    SvaraRadera
  2. Ja, och vi har blivit religiösa - börjat tillbe olika slags gudar från olika religioner för att slippa. Om två dagar är inkubationstiden över. Då vet vi om det finns någon gud.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ok. Om det inte hjälper med era böner, då vet vi att den enda som finns och har nåt att säga till om är han som huserar där nere i värmestugan.

      Radera