Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 1 april 2012

Vad är klockan, egentligen?

Sommartid. Helt plötsligt är inte klockan vad den är längre. Nu har det gått en vecka sedan klockorna ställdes fram och först idag (lördag) lyckades Alva somna klockan 20.00, alltså egentligen klockan 19.00. Att få en tvååring att gå och lägga sig en timme tidigare är lättare sagt än gjort. Alva är som de flesta barn beroende av fasta rutiner. Alvas mat- och sovklocka är inget man leker med. Mat några minuter för sent och det blir utslag på Richterskalan. Äta en timme tidigare? Knappast.

Rutiner:

07.00 - Vaknar, oavsett läggningstid.
07.30 - Frukost, annars lokala byvindar.
09.30 - Frukt, annars kulingvarning.
11.00 - Lunch, annars orkan.
12.30 - Sova, annars tyfon.
14.00 - Mellis, annars tornado.
17.00 - Middag, annars tsunami.
19.00 - Titta på Pingu och dricka välling, annars ragnarök.
20.00 - Sova, annars inte.

En annan rutin är att det regnar på Alvas lediga fredag med mamma. Alva är dock inte den som tappar humöret för sådant! Klockan 10.00 hängde en förväntansfull Alva på låset utanför leksaksaffären i Huddinge C och väntade på att få köpa det sötaste paraplyet som fanns. Alva fick även ny jacka och nya byxor. Eftersom det snart är dags för skatteåterbäring kostade vi på oss kläder som passar i nuet och inte som annars, att man köper liiite för stora kläder så att det "finns något att växa i". Det är vardagslyx det.

Annan vardagslyx är att få åka helikopter inne på Coop. Att upptäcka att det saknas mynt för att starta maskinen, gå till kassan, fixa mynt och sen åka flera gånger om... Och att träffa Poppy i Skärholmens centrum, äta lunch ute och gå förbi en försäljare av jätteheliumballonger föreställandes Alvas för tillfället mest älskade karaktär - Dora, utforskaren. Och, att lyckas lura mamma till att betala 90 kronor för att få med sig Alva och Dora tillbaka till parkeringshuset för hemfärd.


Alva blev ombedd av Poppy att komma utklädd till påskkyckling, och som alltid tas alla utmaningar på allvar. Därför sitter det nu ett antal fjädrar fastsydda på en gul tunika. Alva har redan bestämt att hon absolut inte tänker prova den. Hur det går med det, återstår att se!

Avslutningsvis: Alva åker "traktor" inne på Coop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar