Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 25 mars 2012

Hjälpa till

Alva har fått börja hjälpa till i hushållet, exempelvis med att duka bordet till frukost och middag. Då blir hon jätteglad och springer ivrigt fram och tillbaka, blir besviken när det inte finns mer att göra. Alva hjälper också till med att diska sina egna nappar och plocka i och ur tvätt- och diskmaskinen. Sopa golvet gör hon och tömmer och sprider noggrant ut all sand från skorna så att det ska finnas mycket att sopa. Man får vara tacksam så länge det varar...
På bilden bär Alva omkring på sin synt. Oklart varför.


Alva har börjat acceptera så smått att andra också får fylla år, därför gick det ganska smidigt att fira mammas födelsedag. Igår hos farmor och farfar. Farmor hade gjort en jättefin prinsesstårta! Alva tackade nej till tårtan eftersom hon var övertygad om att den var klädd i skinka. "Ta bort sinkan!".

Igår hann Alva också med årets barnloppis i närmaste skolan. Ett tiotal böcker och några pussel för småpengar. Alva: "Många böcker! Kan du läsa en böck?".

Pappa åkte iväg på en jobbresa i veckan, till Italien. Alva: "Pappa e i Talien å bostaj tändena. Å ja lill ha jävestej". (Jävestej är leverpastej)

Annars springer Alva mest runt och ropar: "Aja baja sockermaja!". Alva har lärt sig det från dagis, men vad det betyder är det ingen som vet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar