Lilla Alva

Lilla Alva

lördag 3 mars 2012

Sportlov

Så var Alvas tredje sportlov till ända. Inte mycket sportande blev det, men mycket annat skoj. Mestadels har Alva och mamma myst hemma. Det passade alldeles utmärkt eftersom Alva har blivit bebis igen. Det är napp och att bli buren som gäller. Det är helt i sin ordning och beror på all utveckling som sker. Alva har blivit mer medveten om vem hon är, vilka alla andra är och det behöver bearbetas. "De e tråkit nu", "Jag e jätteglad nu", "Hon e snäll", "Jag e stor snart", "Katten e arg nu", "Jag va liten då", "Tanten e sur nu", "Du e hungrig nu". Alva förstår att andra människor har olika känslor och behov. Stora känslor och tankar för en liten tjej. Alva har börjat ställa frågor. "Jaffödå?" eller "Jaffö inte?". Alva vill sitta nära, läsa böcker, hålla hand eller bara kramas. "Va e de där?" frågar hon om allt. Om någon vecka har det gått över, då glömmer Alva nappen och har inte tid att kramas.

Vi avslutade sportlovet genom att göra fint i Alvas rum, köpa en stor fin bokhylla och lite annat nytt. Alva har nämligen upptäckt att det är roligt att vara i sitt eget rum. I går försvann den sista snön, och då var det dags att hålla sitt löfte - plocka fram cykeln ur förrådet. Troligtvis kommer snön tillbaka en vända till, men det är helt okej. "Då kan vi göja nögubbaj".

En annan rolig sak är att Alva har börjat berätta roliga historier. Oftast sådant som någon annan berättat och som Alva sedan gjort till sin egen berättelse. Tyvärr vill hon inte bli filmad, men historien går så här: Å ja va liten bebis, å ja djickade lälling i nappflaska, å ja djickade den, å ja kasta den govvet, å ja kikade (skrek) GENGING, å farmor, å ja va lite bebis, å ha ha, de jättekul. I själva verket var det alltså Alvas pappa som berättade om hur det gick till när han var liten och kallade välling för "genging" och kastade den tomma flaskan i golvet.

Besök av tjejmaffian, lagandes fiktiv mat. Alva, som vanligt med mycket specialeffekter.

Alva i parkleken. Lagom intresserad av att klappa kaniner. Roligare att grilla korv och plaska i gyttjan bland ogenerade höns.

Helt okej att åka åsna. "Åsnan gåj promenad med alla barnen. Åsnan måste kissa och bajsa. Å plocka upp bajset. Lägga den i påsen.". Alva kan allt om hundar.




Husmödrarna står vid spisen och gör storkok. Alva säkerställer att alla viruspartiklar får cirkulera ordentligt.

Alva och Poppy busar vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar