Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 15 april 2012

Tögubbar och ögondroppar

Påsklov och ögoninflammation. Vi har tvättat ögon, torkat ögon, försökt droppa i antibiotikadroppar, misslyckats, öppnat en ny förpackning, bett en bön om att slippa framtida antibiotikaresistens, lyckats lirka i någon pyttedroppe i ögat, sett droppen åka rutschkana ner på en tår, mutat med Kinder-ägg, tvättat alla textilier i hela huset, varje dag, och ändå vill ögonen inte bli helt bra. Ovanpå det har Alva varit förkyld, en av de bakre kindtänderna har tagit några småkliv uppåt och vinterns långtidsmätning av radonhalten i huset gav betungande utslag. Trots det lyckades vi hålla humöret uppe och vi tog oss bland annat ut för att hälsa på hemma hos extramormor Bibbi, och extramorfar Perre. Alva röjde runt och tiggde bullar och man kunde se att hon var på bättringsvägen. Väl hemma kunde man ana ett visst energipåslag och en mycket gladare Alva. Man kan nästan tro att Alva gillar att hoppa i soffan...

Några roliga bilder från i påskas då Alva var hemma hos mormor och lekte kurragömma med morbor Daniel. Alva tyckte att glasdörren var det klart bästa stället att gömma sig på. När Daniel skulle leta efter Alva hade hon svårt att hålla sig utan var tvungen att berätta för Daniel var hon hade gömt sig.

I lördags kom så äntligen snön, som vi har längtat! Alva visste precis vad som skulle göras och letade fram sin hjälm, sin overall och gick ut och byggde vårens första snögubbe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar