Lilla Alva

Lilla Alva

fredag 2 december 2011

Sista chansen!

På tisdag försvinner bloggen för er som inte har skickat in er mailadress! Skynda skynda innan det är för sent...

Idag fick Alva besök av Poppy och Betty (med småbröder). Alva och Poppy tävlade om vem som kunde skrika högst. Vem som vann återstår för grannen att avgöra.

Mammorna planerade för den kommande söndagen då det är gemensamt trippelkalas. Betty fyllde två för ett tag sedan och Alva och Poppy föddes ju på samma dag.


Här är en gammal klassiker som hängde ganska länge på anslagstavlan på mammornas arbetsplats.

Alva till vänster och Poppy till höger.

När alla gästerna hade gått hem skulle Alva och mamma gå ut och rasta Mira en sväng. Medan Alva satte sig till rätta i vagnen upptäckte Mira en ekorre som var ute på promenad. Mira och ekorren följdes åt i ilfart mot okända marker. Alva och mamma sprang så gott de kunde och letade. Alva hade en känsla av att Mira hade sprungit till vänster och efter några kilometers traskande kom Mira springandes ur en buske, precis som om inget hänt. Sy Mira SY! skrek Alva. Sy betyder ju fy, förstås. Sen bar mamma Mira under armen och gick hem. Väl hemma åt Alva fetaost och gröna oliver och lämnade pastan och kycklingen till den hungriga rymlingen.

1 kommentar:

  1. Jag tycker faktiskt lite synd om Mira nu. Hon gör sitt bästa för att skaffa hem mat till flocken så här innan jul och så blir hon nesligen hemburen under sy-rop och förebråelser för att hon tappade bort bytet!

    SvaraRadera