Lilla Alva

Lilla Alva

tisdag 29 november 2011

Lösenord



Tänk, hur fort har det gått egentligen? För två år sedan tittade Alva ut, öppnade ena ögat och var alldeles knäpptyst. Klockan elva över elva i den elfte månaden föddes lilla Alva. 14 timmar tog hon på sig att jobba sig ut. Sen låg hon så fint och kikade på sin nya värld. Inte ett ljud sa hon på säkert en vecka. När Alva åkte hem från BB var det många minusgrader ute. Blå himmel och frost på alla grenarna. Ett tjockt snötäcke. Det första året med Alva är som ett rosa fluff. Något mysigt som man tänker tillbaka på med värme, men som man inte exakt kan minnas alla detaljer kring. Tur man har bloggen så att man kan spola tillbaka tiden.

Ett år senare var Alva tillbaka på sjukhuset, utslagen av vinterkräksjukan. Sondmatning och dropp. En mardrömsvecka. När Alva åkte hem från sjukhuset var det dags att fylla ett år. Även denna gång var det ett vackert vinterväder. Morfar hade skottat uppfarten och köpt en pulka till Alva. Några dagar senare började Alva gå på allvar. Alvas andra år i livet minns man mer av. Många stora utvecklingsfaser. Ändå blir man förvånad när man spolar tillbaka bloggen/tiden och ser hur mycket som faktiskt hänt.

Ytterligare ett år senare är det nu dags för lilla stora Alva att fylla två år! Det regnar ute och penséerna som sattes i maj blommar än. Alva pratar och gör sig förstådd. Annars är allt sig likt. Alva är fortfarande det bästa, smartaste, roligaste, snällaste, finaste och mest efterlängtade barnet som finns!

I takt med att Alva nu är mindre bebis och mer en egen person börjar det bli dags att tänka på hennes integritet. Det är svårt att gissa sig till vad Alva kan tänkas tycka är pinsamt när hon blir äldre. Inläggen kommer därför att ändra karaktär till mindre utelämnande (hur det nu ska gå till). Mer fokus på hela familjen. Antalet inlägg kommer att minskas till endast ett lite mer genomtänkt (?) inlägg i veckan. Då blir blogghistoriken mer hanterbar och man kan faktiskt se tillbaka utan att drunkna i alla inlägg. Söndagar kommer vara uppdateringsdagen. En annan viktig förändring är att bloggen kommer att kräva inloggning med lösenord. Alla ni som följer bloggen är välkomna att fortsätta! Det som krävs är att ni skickar er e-postadress till: monasmejl@hotmail.com. Då skickas en inbjudan tillbaka och då kan ni fortsätta följa bloggen. Hör av er om det uppstår några tekniska problem.

Bloggen kommer att finnas kvar utan lösenord en vecka till, så att alla hinner se inlägget.


Alva på sin ettårsdag 2010.

1 kommentar:

  1. Maila lösenord till mig! Och vilket fint inlägg, blev nästan tårögd. På riktigt.

    SvaraRadera