Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 29 juni 2014

Två veckor senare...

... och sommaren är nästan slut. Eller har den inte börjat? Osäkert. Tiden går, oavsett. Och här kommer en bildkavalkad: 
Gråmulen midsommar hos farmor och farfar. Alva reclaimade sin bebisgunga och bar sin dagisgjorda blomsterkrans.
Kolmården för hundrade året i rad. Linbanan är alltid rolig, och i år även läskig då Alva faktiskt lyssnade på speaker-rösten som berättade om lejonen som låg och snusade bland granarna under henne. Sen, en av tio souvenirer från de många shopparna: en rosa kolmårdenkeps. (Förra året fick hon en kolmårdensolhatt)
 Den årliga turen i tekopparna i Bamses värld. Och sen, tårdrypande föreställning i delfinariet.
Svindyr natt på Vildmarkshotellet, men värd varenda krona med deras äventyrsbad. Alva badade före och efter middagen, samt före och efter frukosten. Med armpuffar och strömt vatten trodde hon att hon kunde simma. Och i den varma bubbelpoolen kastade hon sedan modigt puffarna och insåg att kroppen inte var lika lätt utan puffar. Vid 20-tiden svidade hon om till foppatofflor och klänning då det vankades knattedisko.  
 Alva började dansa redan i korridoren...
.......................................................................... Mer linbana i ruskigt väder.
Väl hemma, med halvdant väder gick Alva och mamma till "Gula kiosken" och köpte spännande godis, en tidning med mycket pyssel, och satte sig på en parkbänk. Sen hem och riva ut tvättkorgarna i badrummet. Där kunde man tillverka en egen koja, tyckte Alva och satte sig till ro för att läsa sin tidning.
 Vattenmelon hos mormor...
Miranda den fyrbenta återfinns oftast i Alvas säng på morgnarna. Någon gång mitt i natten byter Alva och Mira plats. Alva springer till mamma och Mira bygger en koja i Alvas täcke. Och sist men inte minst, Alva leker med dagiskompis Gustav i en park.

1 kommentar:

  1. Kolmården verkar vara ett säkert kort med något för alla smaker. Tror Mira att det är hon som på ålderns höst fått den nya fina sängen, en inte helt orimlig tanke?

    SvaraRadera