Lilla Alva

Lilla Alva

måndag 16 juni 2014

Snart sommarlov!

Om bara några dagar, fredag närmare bestämt, är det äntligen dags för sommarlov. Alva går nu sin sista vecka som "björn" på avdelningen "Körsbärsdalen". I höst byter hon till storbarnsavdelningen "Smultronlandet". Alla 6 björnar får börja på samma avdelning och bäst av allt: de får med sig bästa barnskötaren Abir. Det blir nog en bra övergång för Alva som annars inte är så mycket för nytt folk. Det blir alltså sista året på dagis, innan det är dags att flytta över till förskoleklass. Ojoj... det går undan nu.

Sommarlovet ja. Då ska vi åka till New York, Korsika, Kreta, Gran Canaria, hyra en stuga i alperna, gå på simskola, segelskola, cykelträningsläger, åka till Ullared, gå på fem picknickar om dagen, leka i tusen lekland, gå på fantastiska sommarfester i folks trädgårdar och besöka Astrid Lindgrens värld, Gröna Lund, Liseberg, Skara sommarland, Legoland...

... Nääääääh! Såklart inte! Det är bara ångestdrivna föräldrar som måste ha tusen aktiviteter. I sommar ska vi göra absolut ingenting! Okej... EN aktivitet är inbokad. Det blir en övernattning på Vildmarkshotellet på Kolmården. Alltså - Norrköping! Kanske lyckas vi åka till gammelfarmor Hildur i Finland också. Om Mumintrollen vill säga hej kanske vi även stannar några timmar i Nådendal.

Det räcker så...



1 kommentar:

  1. Det låter som ett väldigt skönt sommarlov, jag hoppas att tiden räcker till några utflykter till norra delarna av länet också.

    SvaraRadera