Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 11 november 2012

Vab-säsongen är här (och så lite om tiaror)

När Alva hade tråkigt i
fredags hälsade hon på hos
 mormor som behövde en
immunförsvar-boost.
I veckan har Alva varit lite sjuk igen så i fredags fick hon stanna hemma. Man kan ändå se en viss utveckling av immunförsvaret jämfört med första och andra året. Från det att Alva var 4 månader och började gå på öppna förskolan har hon varit förkyld varannan vecka under vinterhalvåret och var tredje vecka under sommarhalvåret. Först nu under hösten har vi märkt att förkylningarna börjat glesas ut och när hon väl är förkyld blir hon inte så påverkad. På whiteboardtavlan på dagis annonseras vilka sjukdomar som upptäckts bland barnen. Någon magsjuka skrivs upp då och då. Springmasken i våras slapp vi undan (tack och lov). Ögoninfektionen blev en smärtsam, lång och kostsam historia. Någon får ibland vattkoppor och ganska ofta finns det streptokocker i omlopp. Trots det är det väldigt få som blir smittade på dagis. Personalen har bra hygienrutiner och föräldrarna verkar vara någorlunda vettiga och håller sina barn hemma eller ser åtminstone till att klippa naglarna på dem. Sjukdomssäsongen är i allafall här och nu återstår att se hur många vab-dagar det blir i år! 
Alva med en tiara, så som tiaror ska sitta! Mamma försöker få Alva att titta in i kameran och Alva gör flera tappra försök och lyckas i nästan en sekund innan blicken glider mot spegeln.
Idag var Alva och åt fars-dags-brunch hemma hos farfar och farmor. Farmor hade lagat massor av rätter som Alva tryckte i sig innan det var dags att börja busa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar