Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 18 november 2012

Kalas och 3-årskontroll

Mörkt och ruskväder så Alva har passat på att pyssla inne. Svårt det där med bokstäver men Alva är iallafall intresserad. Bokstäverna "O", "A", "M", "P", "X" kan hon ljuda till.

Imorgon är det dags för 3-årskontroll på BVC. Som alltid florerar rykten om vilka slags test som ingår. Vi fick hem ett formulär som man ska ta med sig dit. De vill veta om barnet förstår uppmaningar så som: "Hämta skeden på bänken i köket". Vi frågade Alva och svaret på det fyllde vi i på nästa fråga där man skulle ge ett exempel på en mening med minst tre ord. "Nej tyvärr, jag är upptagen men jag kan hjälpa dig inom kort".
 
Idag var Alva på kalas hemma hos Betty. Alva har en uppvärmningsperiod på ungefär 2 timmar innan hon känner sig redo att kasta sig in i leken. Eftersom kalaset varade i 2 timmar så hann Alva precis börja skaka loss till fågeldansen när det var dags att gå hem. En fiskdammspåse senare hade blodsockret gjort sitt och Alva sjöng hela vägen hem i bilen. Nästa helg är det kalas hos Poppy. Maskeradtema och Alva har helt otippat valt att klä ut sig till... prinsessa!

2 kommentarer:

  1. Finaste klänningen! Finaste Alva, snart är det dags för ditt kalas!!

    SvaraRadera
  2. Ja visst är de fina! Den blommiga fick hon av gammelfarmor Hildur och den andra av faster Joanna.

    SvaraRadera