Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 1 januari 2012

Gott nytt år!

På juldagen hos farmor och farfar kom äntligen tomten med lite julklappar! En massa Lego och en alldeles egen hund. Det var synd att farbror Björn var ute precis när tomten kom förbi.



"Såja lilla hund" säger Alva till "Vaffe" som han heter.


Mira fick en mysig dinosaurieoverall av faster Joanna som nyligen återvänt från Korea.


På annandagen kom tomten IGEN! Alva kunde knappt tro att det var sant! Tyvärr missade även morbror Daniel att tomten kom förbi.

Alva fick en doktorsväska med tillhörande doktorsglasögon och en Pippi-servis i porslin som hon nu gärna badar i badkaret med. Det blir roligast så. För övrigt älskar Alva fortfarande att bada. Det enda hon älskar mer är att hoppa. Numera från höga höjder. På bilden är Alva nybadad och iklädd sin nya "jamas". Efter en timmes bubbelbad med Pippi-servisen är det alltså dags för en timmes hopp-session. Då ska alla titta på och fånga Alva när hon hoppar.

Julledigheten har varit en härlig tid för olika slags sjukdomar som avlöst varandra. Nyårsafton var inget undantag. Därför firades nyårsafton genom att Alvas pappa iklädde sig sina sprillans nya mjukisbyxor. I övrigt var det inga märkvärdigheter annat än att Alva fick dricka saft till middag.

Veckans citat:

"Kommer Bompabompa nu?" (Bolibompa)

"Hej lilla gumman" (Alva till pappa)

Nu, lite sång!

2 kommentarer:

  1. Alva verkar nöjd med årets tilldelning av klappar. Högvinsten tillföll väl ändå Mira, grannskapets alla kortpälsade kommer att drägla över den munderingen! Men vad är det med alla pappor/bröder/farbröder som inte kan hålla sig hemma när tomten kommer?

    SvaraRadera
  2. Snyggt Mira! En variant på strupsång?

    SvaraRadera