Lilla Alva

Lilla Alva

tisdag 8 mars 2011

WT



Var är febern? Borta! Vad är det för mystisk sjukdom som ger hög feber i två dagar, sen inget mer? Inget snor, ingenting? Malaria? Denguefeber?

"Ditena" sa Alva i morse. "Diteenaaa!" Alvas mamma gissade att det betydde Biltema, så därför åkte vi dit. Det var ändå dags att inhandla lite extra speglar till bilen eftersom den nya bilstolen skymmer bilens högra sidospegel. Inte särskilt säkert. Innan Biltema tog vi en blodsockerhöjare på anrika restaurangen Mc'Donalds. Alva åt två kycklingnuggets och en påse äppelklyftor. Äppelklyftorna räckte tyvärr inte till själva Biltemabesöket varpå Alva, hög på fruktsocker, levde rövare. Man kan inte tro det är sant ibland. Ibland måste man nypa sig i armen för att förstå att man faktiskt står i mjukisbyxor med avokadofläckar inne på Biltema och har ett barn med flottiga fingrar och äppelflisor runt munnen som roffar åt sig en hög med trädgårdshandskar och springer för livet rakt ut genom kassorna och sätter igång stöldlarmet. Snabbt springer hon också. Mammas hjärta...

Ditena betydde förresten "vatten ha", (Diten = vatten) + (a = ha) = jag vill ha vatten. Och speglar inhandlades. Den med sugpropp lossnade efter 3 minuter men de med dubbelhäftande tejp funkade bra. Inga fler döda vinklar. Nu återstår bara en anordning som håller upp ett sovande barns huvud i bilstolen. Silvertejp kanske.

3 kommentarer:

  1. Så skönt att febern gav med sig så snabbt så att Alva fick komma ut på nya givande shoppingrundor. Trädgårdshandskar kan man aldrig få för många av! Alva kommer kanske ihåg förra sommarens närkamp med farmors nariga jordkrattarnävar och gjorde vad hon kunde för att slippa utsätta sig för den misshandeln nu när odlingssäsongen nalkas.

    SvaraRadera
  2. Ha ha, det var dagens skratt det:-) Skönt att hon är frisk i alla fall!

    SvaraRadera
  3. Härligt att Alva mår bättre. Tror kanske inte på Dengeu-feber eller Malaria men Karim hade nåt liknande för några veckor sen. Riktigt hög feber som försvann lika snabbt som den dök upp. Jobbigt att den var så hög men rätt tacksamt jämfört med den superförkylning både jag och twinsen åkt på nu...

    Men gud vad smart med en extraspegel! Biltema blir helt klart nästa helgprojekt! Kram kram

    SvaraRadera