Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 27 mars 2011

Tripp trapp



Roligast just nu: Att gå upp och ner för trappan. Att gå upp är ju ingen konst, men att gå ner är riktigt svårt. Även om Alva vägrar inse det så behöver hon faktiskt hjälp med nedåtkliven.

Andra nyheter är att Alva numera vaknar klockan 06.30 alldeles oavsett hur länge hon sovit. Ingen mer sovmorgon på helgen för mamma och pappa med andra ord. Och framför allt: Ingen guldkantad föräldraledighet för pappa som tar vid om några veckor. När Alva vaknar är det full rulle på en gång. Öron, näsor och ögon ska räknas. Handkrämstuben ska tömmas på innehåll. Läppcerat ska smakas på. Ner på golvet. Upp i sängen. Ner igen. Skrammel från badrummet. Klädgarderoberna töms på innehåll. En duns hörs ifrån datorrummet. Upp i sängen. Famnen full med fönsterkuvert. Riva i bitar i sängen. Smaka, ganska gott. Ner igen. Skrammel från badrummet. När man till slut kliver upp är det bara att följa den utrullade toarullen för att lokalisera Alva. Lilla Alva, som tömt tvättkorgen, spritt ut smutstvätten och mixat dem med rena kläder från garderoben, lagt pusselbitar i tvättmaskinen och kastat fönsterkuvert nerför trapphuset. Lilla gumman...

1 kommentar:

  1. Ahahhaa, dagens skratt igen. Vad du kommer få det lugnt och skönt på jobbet, Mona. För Jonas blir det värre verkar det som:-)

    SvaraRadera