Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 23 mars 2014

Framtidsdrömmar

Dagispersonalen har tagit tempen på alla barnen och satt upp dokumenten på väggen för allas beskådan. På ett föräldramöte efterfrågade mamma en lista i hallen där man kunde se hur många portioner mat barnen ätit, men det röstades ner eftersom det ansågs vara integritetskränkande...

Roligast är nog ändå pappas färdigheter. Intressantast är att man inte förutsätts ha husdjur, men väl ett syskon. Och att föräldrarna definitiv borde ha ett arbete. I den här familjen är det definitivt färdigbakat. Det finns inga tveksamheter. Alva är komplett och perfekt, behöver inte förfinas i någon ny upplaga. Inte heller behövs några reservdelar. Alva vill inte och har aldrig velat ha ett syskon, Mira vill inte ha en ny människa, mamma och pappa vill inte ha fler barn. Således en synnerligen samstämmig syn i ärendet. 

Annars har veckan förflutit med en mamma som fyllt 35. På mammas 30-årsdag, för fem år sedan, visade graviditetstestet positivt. Det var en perfekt present. I år fick mamma äran att lämna på dagis, jobba, handla mat och laga trerätters på sin födelsedag. 

I övrigt är det väldigt ljust på morgnarna vilket gör att Alva vaknar alldeles för tidigt. En dag utbrast hon: "Nu är jag trött på det här inte-alls-ringandet!". Hon syftade alltså på väckarklockan som aldrig ville ringa. 

Andra roliga uttryck är "Definitivt" som hon använder som svar på det mesta. Eller "Jag tänker inte berätta", om man frågar om hemlighetsstämplad information, exempelvis gällande matsedeln på dagis. 




1 kommentar:

  1. Vad är det egentligen med maten på ert dagis? Integritetskränkande? Inte prata om matsedeln? Hälsans förskola?

    SvaraRadera