Lilla Alva

Lilla Alva

måndag 24 februari 2014

Var det inte sportlov nyss?

Nej, det här duger inte. Nu har bloggen misskötts igen. Eftersom det nu är sportlov är det skärpning. Nu har man ju all tid i världen... eller?

I skrivandets stund är Alva med mormor och volontärjobbar i svenska kyrkan i Skärholmen. Mamma har välförtjänt semester i nästan 6 timmar. Alva tycker att det är oroväckande roligt att hjälpa till i kyrkan med diverse caféverksamheter på kyrkbacken. Det finns en risk att hon kommer att bli diakonissa när hon blir stor... 
För övrigt kan man inte beskylla oss för några stordåd under de senaste veckorna. Några besök till farmor och farfar har hunnits med. I helgen firades farbror Björn. 
Alva somnar gott i sin nya säng i sitt fina rum, även om det är fantastiskt trångt för en förälder att få plats vid sagoläsningen. På natten rusar hon med vild panik in till mamma och flätar in sig i allas täcken. Alla får sömnstörningar men vad gör man inte för... ja, varför skulle man sova i egen säng nu igen? Minns inte argumenten. Jaja, hon tycker i alla fall om sin säng, och somnar där gladeligen. 
Så här ser det ut en vanlig morgon då Alva ska välja kläder inför dagis. Hon vaknar klockan 7, väljer kläder genom att omsorgsfullt sprida ut alla tröjor så att hon får överblick. Klockan 7.15 är hon oftast klar och klockan 7.30 tar hon första smörgåstuggan på dagis frukost. Hur mamma och Alva hinner teleportera sig till dagis däremellan med ytterkläder på är ett under. 

Man kan säga att detta sportlov kommer att ägnas åt vila från detta fenomen. Det räcker så som aktivitet. 




1 kommentar:

  1. Tja.. varför inte, det finns värre öden än att bli diakonissa!

    SvaraRadera