Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 24 mars 2013

Födelsedagsbomber, restaurang och gympa.

Mamma har fyllt år och firat det genom att jobba sent varje kväll. Mamma förtjänade därför en hallongräddbombsbakelse, tyckte Alva. För att bespara familjen en massa disk passade det även med ett restaurangbesök. Alva visade sig vara just tre år när det gäller uppförandet på restaurangen. Som tur är hade vi vett nog att äta upp snabbt och lämna stället i någorlunda fint skick. Och ja, Alva fick en klubba av personalen.
 Idag träffade Alva morbror Daniel och mormor i Skärholmens centrum. Daniel åt en nätt liten kebab, mamma åt sushi, mormor åt ingenting och Alva åt en gigantisk kebabtallrik (och lämnade 90 % av den).
Så, hur går det nu med Bamsegympan? Halva terminen har gått och Alva gillar den väldigt mycket. Klockan 9.00 på lördagsmorgnar är hon på plats för att springa hinderbana och leka mer eller mindre avancerade lekar. Den stora behållningen är dock att få träffa Poppy. 

Veckans Alvor: 

Alva: Mamma, jobbar du med barn på ditt jobb?
Mamma: Ja, fast de är stora barn.
Alva: Är du fröken?
Mamma: Det kan man säga.
Alva: Fast, du är faktiskt inte fröken här hemma.

Alva: Det är ett nytt ävensnitt på tv! (Äventyr + avsnitt = ävensnitt)

Personalen på dagis berättade att de hade diskuterat vilken slags mjölk barnen brukar dricka hemma. De andra barnen hade svarat "grön", "röd" o.s.v. Alva hade funderat en stund och sagt: "Jag brukar dricka vit mjölk".





1 kommentar:

  1. Hmmm... vem kan det vara som är "fröken" hemma hos er?

    SvaraRadera