Lilla Alva

Lilla Alva

söndag 10 februari 2013

Kamelerrrr

"Jag ärrr så härrr många årrr"                       Favorit: Morotsdip

En gång i tiden virkade mamma ett kuddfodral. Helt i onödan tycker Alva och använder den nu som mössa. Bra att hålla uppe den växande luggen med. Efter mycket preparerande gick Alva med på att trimma luggen. När hon sedan tittade sig i spegeln konstaterade hon att "Jag är nån annan nu". 
             Annat nytt i veckan är att Alva lärt sig uttala konsonanten "R". Det är något stort inser Alva och betonar och rullar överdrivet mycket på alla "R". Istället för "pjomenejaj" blir det nu "prrrromenerrrrarrrr". Eller gulligast hittills: "Ja älskarrrrej hörrrrö". 
             Andra förmågor som utvecklats är lurendrejeri-kunskaperna. Alva är listig på oanade sätt. Hon vet att hon inte får slicka bort messmöret från knäckebrödet. Då pekar hon och säger: "kolla där borta, vilken rolig sak" och så tror hon ska få slicka messmöret i fred. Minsann... 
I veckan kom mormor och morbror hem efter en onödigt lång semester i Egypten. Alva hade längtat efter dem och tog därför med sin nyinköpta ishockeyklubba och visade upp sina senaste tricks. "Kom så hockar vi!". Alva fick en kamelväska av mormor och en egyptisk paljettmössa av morbror. Sen åt Alva kikärtsröra för ett helt kompani innan det var dags för nästa hockey-pass.

             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar