Lilla Alva

Lilla Alva

måndag 8 augusti 2011

Alvalainen

Så var vi hemma igen efter en vecka i Finland. Alva fick för andra gången i sitt liv åka stooor båt. En så stor båt att hon inte förstod att det var en båt. På restaurangen åt Alva Snusmumrikens svärd med prinskorv och köttbullar. Sen sov hon gott hela natten i sin dubbelsäng. På morgonen vaknade hon med feber, en feber som steg under den 6 timmar långa bilfärden till pappas mormor Hildur. Alva kämpade tappert med en Bamsetidning men vaknade endast till liv efter ett stopp med Coca Cola och chips.

Febern blev riktigt hög i två dagar men mattades sedan av. Tand nummer 15 sprack upp ur tandköttet, kanske var det därför? Vem vet varför barn har feber?? Sen kom myggbetten som blev stora bölder på en ovan Alva. Och så en förstoppning på det. Efter några Alvedon, en Microlax och några vändor till Mc'Donalds i Vasa började Alva bli sig själv igen ungefär en dag innan det var dags för hemresa. Då åt Alva sin morgongröt vilket innebär att hon kunde friskförklaras.

Alva är som alla andra barn beroende av rutiner och när man reser bort ändras alla rutiner. I kombination med diverse för barn plågsamma åkommor så kan humöret svaja lite. Vilket det gjorde. Alla gjorde sitt bästa för att hålla Alva glad. Roligast var nog att kasta studsboll och hoppa med "Shamma", "Shanna", "Den" och "Hilma" (Farmor, Joanna, Danne och Hildur). Men också 20-årige katten Molle som bjöd på bacon och en och annan simtur i det långgrunda Kronvik hjälpte till att höja humöret hos den minsta.

På hemresan var Alva inte det minsta sjuk, men levde ändå rövare på båten. Kan bero på att hon med undantag av ett kort stopp på Hesburger (där de hade Bamse-tema) fick sitta still i en bil hela dagen och hade så lagom stor lust att sitta snällt och äta tallrik efter tallrik på buffébordet. Lite pinsamt men inte alls lika pinsamt som alla stupfulla båtgäster som svinade runt och förpestade tillvaron för alla stackars reguljärresenärer. Det är synd att gammelmommo bor så långt bort!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar