Lilla Alva

Lilla Alva

måndag 18 juli 2011

Recept på framgång

En positiv bieffekt med att sluta amma är att Alva börjat äta som en häst. Stora portioner och G R Ö N S A K E R. Här kommer ett recept på familjens paradrätt som äts minst en gång i veckan året om:

Korvsoppa à l'Alva


Ingredienser

  • 1 st. Scans falukorv "Deli" med 68 % kött (600 g)
  • 4 potatisar
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • en halv squash
  • blomkål, vitkål, broccoli, brytbönor - allt efter säsong
  • 1-2 hönsbuljongtärningar (smaka av efter 1 tärning).
  • 2-3 lagerblad
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 0,5 tsk cayennepeppar
Gör så här:

Riv morötterna, tärna resten av grönsakerna + korven i små små bitar, häll allt i en stor gryta och tillsätt så mycket vatten att det nästan täcker. I med buljong, lagerblad, kryddpeppar och cayenne. Koka upp och låt småkoka i 10 minuter. Klart! Om det är fest, servera med riven ost.

Låter kanske inte så märkvärdigt, men det är det! Korven kan även ersättas med - ingenting. Korvsoppa kräver korv.

1 kommentar:

  1. Grattis Alva! Inget ont som inte har något gott med sig. Och korvsoppa är ju gott!!

    SvaraRadera