Korvsoppa à l'Alva
Ingredienser
- 1 st. Scans falukorv "Deli" med 68 % kött (600 g)
- 4 potatisar
- 4 morötter
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- en halv squash
- blomkål, vitkål, broccoli, brytbönor - allt efter säsong
- 1-2 hönsbuljongtärningar (smaka av efter 1 tärning).
- 2-3 lagerblad
- 1 tsk kryddpeppar
- 0,5 tsk cayennepeppar
Riv morötterna, tärna resten av grönsakerna + korven i små små bitar, häll allt i en stor gryta och tillsätt så mycket vatten att det nästan täcker. I med buljong, lagerblad, kryddpeppar och cayenne. Koka upp och låt småkoka i 10 minuter. Klart! Om det är fest, servera med riven ost.
Låter kanske inte så märkvärdigt, men det är det! Korven kan även ersättas med - ingenting. Korvsoppa kräver korv.
Grattis Alva! Inget ont som inte har något gott med sig. Och korvsoppa är ju gott!!
SvaraRadera