Lilla Alva

Lilla Alva

tisdag 14 juni 2011

Äh...


För andra gången i sitt liv har nu Alva varit på Skansen. Denna gång var det pappas tur att utforska detta överskattade resmål. Nu åker vi inte till Skansen något mer. Ever. Det blir Kolmården nästa gång.

Desto roligare var det, bilden till trots, idag när Alva skulle på informationsträff på förskolan inför inskolningen i höst. På Alvas avdelning kommer det att finnas 15 barn, varav 6 är nya barn. Alla barn är 08:or och 09:or. Melissa, Gustav, Astrid och Gloria känner Alva sen tidigare. Det verkar vara en bra avdelning och en stor fin uteplats. Men över 90 barn fördelat på 6 avdelningar som ska trängas utomhus! Alla i olika neonvästar för att markera avdelningstillhörighet. Alva kommer ha orange väst utomhus.

En annan intressant detalj är att förskolan stänger klockan 17. Ska bli väldigt spännande att se om det är möjligt att färdas i ljusets hastighet från jobbet och komma fram innan stängningstid trots 3 mils resväg.

En ännu intressantare detalj är att förskolan lider av sockerpanik. Därför är det förbud mot all sorts sötsaker. Inte ens på födelsedagar. Töntigt tycker Alva och Alvas föräldrar. Istället ska barnen äta frukt var och varannan timme. Och dricka mjölk, mycket mjölk. Och Alva, som inte dricker mjölk och ogillar den mesta frukten förutom mango- ja, hon får väl hoppa ner ett snäpp till på viktkurvan.

1 kommentar:

  1. Mina kommentarer försvinner:-(
    Vilket fall, Underligt dagis och konstiga regler!
    Vi diabetiker vet att du får högre blodsockernivå av mjölk än av choklad. Och om du vill skaffa dig en rejäl sockerchock ska du pumpa i dig vindruvor, mer effektivt än sockerkaka.

    SvaraRadera